Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Mätverktyg för experter

Mahr tillverkar och utvecklar mätverktyg och kontrollverktyg. De är världens tredje största tillverkare och har över 150 års erfarenhet inom fältet. De är experter på kvalitetssäkring och förser bland annat flyg- och bilindustrin, maskinteknik och optikteknik med kvalitativa mätverktyg.

Mahr grundades 1861 och är synonymt med kvalitet. I deras sortiment hittar du bland annat skjutmått, mätklockor och höjdritsmått med maximal precision. Mahr är verksamma världen över med en personalstyrka på ca 2000 personer och deras produkter försäkrar en noggrann mätning.

Vi frågade Mahr vilken produkt som de är extra stolta över och fick till svar att det är deras analoga mätklocka som är unik på marknaden. Den heter Millimess high precision comparator 1003 och särskiljer sig från andra mätklockor genom mer precist tillverkade komponenter, högre precision och en förbättrad hysteres. Just denna mätklocka används för att kontrollera detaljer, som exempelvis kontroll av parallellbitar.

Vi på Schuchardt är stolta över att kunna erbjuda hela Mahrs sortiment och vi har hittat några produkter som vi känner lite extra för. Det handlar om två produkter som vi tror passar våra kunder med ett högt krav på precisionsmätning.

Första produkten är ett skjutmått. Skjutmåttet är IP67-klassat (du kan läsa mer om IP-klassning här), det har justerbar nollpunkt, behåller referensvärdet efter att det stängts av och är tillverkat av härdat precisionsslipat rostfritt stål. Det som särskiljer det från våra andra skjutmått är att detta har en datautgång som tillåter dig att föra över mätdata direkt till en dator. Detta sker via bluetooth och kräver att du har en så kallad i-stick (USB-mottagare) som du sätter i datorn. På det viset kan du flexibelt och på ett strukturerat sätt bearbeta mätdata.

Nästa produkt vi vill tipsa om är en ytjämnhetsmätare. Ytjämnhetsmätaren från Mahr är en instegsmodell till avancerade produkter. Drivenheten som sitter i Marsurf PS 10 kan tas ut och användas i både produktion och tillverkning. Mätdata kan sparas ner i enheten som PDF-filer men det går även att föra över direkt till datorn precis som med deras skjutmått.

Letar du efter expertverktyg så bör du kolla in Mahr. Köp skjutmått, ytjämnhetsmätare eller höjdritsmått online hos oss eller kontakta våra verktygsmakare så hjälper de dig att hitta rätt produkt!Relaterade produkter