Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Gängsatser

En gängsats är alltid bra att ha i verkstaden. Hos oss hittar du gängsatser för många olika standarder så som metrisk, rör, tum och i olika utformningar. De vanligaste gängsatserna innehåller gängtappar & svängjärn men vi har även gängsatser där du får med fler gängverktyg som borr i rätt dimension, spärrhandtag och gängmall. I våra kompletta gängsatser ingår även gängsnitt och gängkloppa.

Läs mer

 


Borr för gängning

Om du behöver hjälp med att hitta vilket borr du ska använda för vilken gänga kan du alltid kika på våra gängtabeller här. Där hittar du dimensioner för alla olika standarder, både borrdiameter och axeldiameter beroende på om du ska gänga utvändigt eller invändigt.


Gängborr

Ett ytterligare gängverktyg som är väldigt smidigt är gängborr. Det är ett borr kombinerat med gängtapp. Ett gängborr gör det möjligt för dig att borra och gänga i samma veva, utan att behöva byta verktyg emellan. Vi har både lösa gängborr och i satser. Du hittar gängborr sats här och gängborr sats med bitsfäste här.


Völkel - tysk kvalité

Våra gängverktyg och gängsatser kommer från tyska Völkel, som har över 100 års erfarenhet inom branschen. Deras gängverktyg har exporterats världen runt och fått toppbetyg gällande kvalité.


Vi hjälper gärna till!

Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 (eller starta upp en chatt längst ner till höger) om du har någon fråga kopplad till gängsatser eller gängverktyg så tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå. Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.

 

Hur använder man en insatsgänga?

Du kan använda en gänginsats genom att fästa den i en pelarborr med gängfunktion eller en handgängtapp. Först måste du se till att det finns ett borrat hål i önskad diameter och sedan matar du gängningen i hålet tills du får önskat resultat. Glöm inte att gängning skapar friktion och du kan därför behöva kyla ner under tiden du arbetar med skärvätska. Du kan se våra skärvätskor här.

Hur gör man nya gängor?

För att göra nya gängor måste du börja med att borra ett hål i den diameter du ska ha. Sedan tar du ett gängverktyg, exempelvis en handgängtapp eller pelarborr med gängfunktion och försiktigt matar nya gängor i det förborrade hålet. Det är viktigt att vara noga när du gör nya gängor för att de ska bli korrekta och användbara, så arbeta försiktigt och testa gängorna under tiden.