Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Mätverktyg

Schuchardt Maskin hjälper dig att mäta rätt, ända ner på millimetern. Hitta dina verktyg för mätning hos oss, allt från skjutmått och mikrometrar till elektroniska mätinstrument.

Läs mer

Skjutmått

Våra skjutmått finns i olika typer: digitala skjutmått, analoga skjutmått, djupskjutmått, specialskjutmått och verkstadsskjutmått. Fördelen med digitala skjutmått är att man minskar risken för avläsningsfel, men alla våra skjutmått finns även som analoga skjutmått för dig som föredrar det.


Mätur & Vippindikator

Mäturen finns i olika varianter, även här erbjuder vi både digitala och analoga verktyg. Gällande våra vippindikatorer, även kallade indikatorklocka, har vi ett noga utvalt sortiment som håller hög kvalité och precision.


Mätskalor

Hos oss hittar du ett stort utbud av mätskalor, digitala mätskalor både vertikala och horisontella, magnetmätskalor, DRO och precisionsmätskalor.


Höjdritsmått

Våra höjdritsmått mäter med mycket god precision och ger möjlighet för finjustering. Välj mellan analogt och digitalt höjdritsmått. Planskivor I denna kategori hittar du våra planskivor och stativ som passar till dessa. En tålig planskiva är viktigt för att få en stabil arbetsyta.


Mikrometrar

En mikrometer är ett mycket precist verktyg för mätning, hos oss hittar du både digitala och analoga mikrometrar och mikrometrar i olika utformningar som exempelvis djupmikrometer eller trepunktsmikrometer.


Linjaler & Vinkelmätning

Vi erbjuder också linjaler, verktyg för vinkelmätning och vattenpass. Även här finns både digitala och analoga verktyg att välja mellan.


Tolkar

Här hittar du tolkar och gängringar, styckvis eller i satser, med eller utan certifikat. Produkterna i denna kategori kommer från Völkel, ett tyskt högkvalitativt märke.


Positionering & Centrering

Inom verktyg för positionering & centrering erbjuder vi kantavkännare även kallade kantindikator, 3D-tasters, centreringsdorn, nollpunktsindikatorer.


Passbitar & Likare

Här finner du passbitar, olika verktyg för mätning av gängor, gängmall, borrslipmall, bladmått med mera. Gå in i kategorin för att se mer.


Hål & Spårmätning

Våra verktyg för spår & hålmätning hittar du här, i sortimentet har vi bland annat stickmått, skänkelmätklocka och teleskopstickmått.


Elektroniska mätinstrument

Här hittar du olika hårdhetsprovare och mätprobar till dessa men också tjockleksmätare och ytjämnhetsmätare.


Tillbehör & Övrigt

Vi har också tillbehör till alla olika mätverktyg. Exempelvis batterier, mätstativ, mätspetsar och hållare för andra mätinstrument. Behöver du hjälp med att hitta rätt tillbehör? Kontakta oss på telefon eller i chatten.


Varumärken inom mätning

Många av våra mätverktyg i olika kategorier kommer från tyska Mahr. Mahr erbjuder hög kvalité och noggrannhet på sina mätverktyg. Mahr är en storsäljare bland våra skjutmått men vi har även vippindikator, digitala mätur och ytjämnhetsmätare från deras sortiment, klicka här för att se alla våra produkter från Mahr.

Ett annat märke som Schuchardt erbjuder är Mitech, som har exporterats runt om i världen, där produkterna har blivit uppskattade tack vare sin effektivitet, prisnivå och service. Hos oss hittar du olika typer av hårdhetsprovare och mätprobar från Mitech. Här hittar du produkterna från Mitech.

Ytterligare ett varumärke som vi erbjuder är Haimer, ett tyskt varumärke som också håller hög kvalité och hög precision. Från Haimer har vi mätverktyg som kantavkännare och 3D-tasters. Se våra produkter från Haimer här.


Vi hjälper gärna till!

Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 eller starta upp en chatt om du har någon fråga kopplad till mätverktyg. Tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå. Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.