Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Spånsug

En spånsug används för att snabbt och effektivt få undan spån och damm när man arbetar med trä eller andra material som kan skapa damm. Arbetsplatsen blir mer trivsam men även maskinerna blir effektivare eftersom dem slipper få på sig och i sig damm & spån. Du minskar även risken att andas in dammet själv, vilket i sin tur kan orsaka andningsproblem. En kraftig spånsug är ett måste i en verkstad där man håller på med dammiga material, t.ex. ett snickeri. Det vanligaste spånutsug är ofta stor och står på en platta med hjul, vilket gör det enkelt att flytta den utefter dina behov.

Läs mer
  Per sida
  1. Spånsug SAA 2001 (230V)
   Spånsug SAA 2001 (230V)
   6 763 kr 5 410 kr
   Mobilt spånutsug på hjul. För uppsamling av träspån. Luftflöde: 2553 m3 / h...
  2. Spånsug SAA 2003 (400V)
   Spånsug SAA 2003 (400V)
   6 763 kr 5 410 kr
   Mobilt spånutsug på hjul. För uppsamling av träspån. Luftflöde: 2553 m3 / h...
  3. Spånsug SAA 3001 (230V)
   Spånsug SAA 3001 (230V)
   8 469 kr 6 775 kr
   Mobilt spånutsug på hjul. För uppsamling av träspån. Luftflöde: 3910 m3 / h...
  4. Spånsug SAA 902
   Spånsug SAA 902
   3 138 kr 2 510 kr
   Mobilt spånutsug på hjul. För uppsamling av träspån. Luftflöde: 1200 m3 / h...
  5. Spånsug SAA 3003 (400V)
   Spånsug SAA 3003 (400V)
   8 469 kr 6 775 kr
   Mobilt spånutsug på hjul. För uppsamling av träspån. Luftflöde: 3910 m3 / h...
  Per sida

  Att tänka på inför köp av spånsug

  • Det är viktigt att välja en spånsug som har en lagom kapacitet för ditt arbete. Om du köper en för liten spånsug kommer du att behöva tömma avfallet oftare. En för stor spånsug är egentligen inget problem om du har platsen, förutom att ju större spånsug du köper desto mer kommer den troligen att kosta. Därav rekommenderar vi att välja en lagom stor spånsug.
    
  • Bärbarhet. Det är viktigt att maskiner är smidiga och enkla att använda i en verkstad. Som tidigare nämnt står dem flesta spånsugarna på en bottenplatta med hjul, just för att underlätta förflyttning. Vi rekommenderar att du dubbelkollar så spånsugen får plats i alla utrymmen du har tänkt dig samt att du smidigt kan flytta den mellan dina maskiner (om du vill använda dig av en enda spånsug i verkstaden).
    
  • Ljudnivå. En spånsug kan låta en hel del vilket kan försämra din hörsel. Ju tystare spånsug desto bättre, om du väljer en spånsug som låter mer än 95dB är det viktigt att använda hörselskydd när den används.
    
  • Sladdlängd. Om du väljer en spånsug med för kort sladd riskerar du att bli begränsad i arbetet. Se därför till att sladden är tillräckligt lång för dig samt att den är av bra kvalité och tål slitage.
    
  • Slang. Även spånsugslang har stor betydelse när du köper spånsug. Det är sugslang som kopplas till maskin eller används som den är för att suga upp spånen. Det du behöver tänka på när det gäller spånsugslang är att den är tillräckligt lång för ditt behov samt flexibel för att lättare komma åt trånga utrymmen.

  Vi erbjuder reservdelar till din spånsug, så som patronfilter & filtersäck. Dock finns inte dessa som produkter på webben i nuläget. Du behöver kontakta oss per mail eller telefon för att beställa dessa.


  Vi hjälper gärna till!

  Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 (eller starta upp en chatt längst ner till höger) om du har någon fråga kopplad till spånsug så tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå. Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.