Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Hammare & Släggor

Schuchardt Maskin har ett bra sortiment av prisvärda släggor och hammare med utbytbara slagdel (dvs. att man kan byta ut en del av hammare när denna blir utsliten, eller om man önskar ett mjukare eller hårdare slag. Vi erbjuder även hammare med fast huvud. Se alla våra handverktyg här.

Läs mer
  Per sida
  1. Studsfri hammare med utbytbart slag
   Mycket användbar hammare som kan användas utan att skada bearbetad yta. Spån-, splitter-...
  2. Snickarhammare 335mm
   Snickarhammare 335mm
   161 kr 129 kr
   Snickarhammare med glasfiberskaft och ett anti-halk termoplastgummi (TPR) grepp för maximal...
  3. Extra slag till studsfri hammare
   Tillverkade av specialnylon.
  4. Slägga 1.35kg 375mm
   Slägga 1.35kg 375mm
   411 kr 329 kr
   Slägga med glasfiberhandtag och ett anti-halk termoplastgummi (TPR) grepp för maximal...
  5. Studsfri hammare med fasta slag
   Klubba med stålstruktur, tillverkad av giftfri PU, hårdhet 90A-w95A. 60 mm slag. Vikt 1370...
  6. Studsfri hammare med fasta slag
   Klubba med stålstruktur, tillverkad av giftfri PU, hårdhet 90A-w95A. 45 mm slag. Vikt...
  7. Kopparhammare
   Kopparhammare

   fr. 756 kr 605 kr

   Gummerat skaft i glasfiber. Kopparhammaren är gnistfri och skonsam mot arbetsstycket. ...
  8. Maskinisthammare
   Maskinisthammare

   fr. 244 kr 195 kr

   Maskinisthammare med glasfiberskaft och ett anti-halk termoplastgummi (TPR) grepp för maximal...
  9. Släggor
   Släggor

   fr. 1 156 kr 925 kr

   Slägga med glasfiberhandtag och ett anti-halk termoplastgummi (TPR) grepp för maximal...
  Per sida

  Studsfria hammare och släggor

  Studsfri hammare och slägga är mycket användbart då de kan användas utan att skada den bearbetade ytan.
  Studsfri hammare och släggor minimerar också risken för spån, splitter och flisor från hammaren, vilket för den mycket säker att använda. Gummiöverdragen på metalhandtagen minskar också att vibrationer från hammaren fortplantas vidare upp i armen.


  Fast eller utbytbara slag

  Studsfria hammare och släggor finns med eller utan utbytbara slag. Det vill säga att man kan byta ut en del av hammaren i detta fall slaget. Slaget tillverkas av specialnylon och håller mycket länge. När slaget är utslitet kan du enkel byta det mot ett nytt.


  Kvalitetsverktyg från Taiwan

  Vertex är en taiwanesisk tillverkare som sedan 1978 har försett mängder av kunder världen runt med precisionsverktyg. Vertex är i dag verksamma inom flera produktområden och är en högkvalitativ leverantör av flera olika verktyg för metallbearbetning. Det gör att Vertex är en av de leverantörer vi på Schuchardt Maskin har flest produkter från i vårt utbud. Hittar du ändå någon produkt från Vertex som vi inte har i vårt sortiment kan vi alltid ta hem det!


  Andra typer handverktyg

  Schuchardt Maskin har många typer av handverktyg så som gradverktyg, torxnycklar, insexnycklar och filar
  Hela sortimentet av handverktyg och kemiprodukter hittar du här.


  Vi hjälper gärna till!

  Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 (eller starta upp en chatt längst ner till höger) om du har någon fråga kopplad till handverktyg eller någon annan typ av verktyg så tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Söker du efter maskiner för metallbearbetning så hittar du dem här. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå.  

  Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.

   

  Vad heter hammarens olika delar?

  En vanlig hammare består av fem olika delar. Skaftet, som är den långa delen man håller i. Huvudet; delen längst upp som används för att slå in spikar. Klubban, som är den platta ytan på huvudet. Klorna, som man använder för att dra ut spikar och greppet, som är gummidelen man håller i. Andra hammare kan däremot ha olika delar.

  Vad heter slagytan på en hammare?

  Slagytan på en hammare heter klubba.

  Vilken hammare är bäst?

  Det finns olika hammare som är bäst för olika utföranden. Ska du slå in spik är en vanlig hammare den bästa. Vid närmare precision på känsligare material eller metallbearbetning är en studsfri hammare den bästa. För känsligare träbearbetning, konst och hantverk eller även metallbearbetning är kopparhammare den bästa. Se vårt utbud av olika hammare ovan.

  Vad använder man en Penhammare till?

  En penhammare är en speciell typ av hammare som tillsammans med mejslar eller andra verktyg med spetsiga ändar. De används främst för arbete som kräver kraftiga och precisionsstyrda slag som vid formning och justering eller mejselarbete. De kan även användas för att bända isär material, då man tillsammans med det spetsiga verktyget kan få till ett starkt slag.

  Vad använder man en hammare till?

  En hammare kan användas till olika ändamål, där man behöver banka in något. Vanligast är att använda hammare för att slå in eller dra ut spik för olika saker. En hammare kan bland annat även användas i metallbearbetning för att justera eller forma material och vid rivningsarbete för att slå sönder eller bryta isär material.

  Vad är en hammare?

  En hammare är ett vanligt handverktyg som används för att slå, slå till eller driva in spikar i material som trä eller andra liknande material. Det finns olika typer av hammare med olika storlekar och utformningar, som är mer lämpade för specifika ändamål. Valet av hammare beror på den specifika uppgiften och det material som hanteras.

  Hur mycket kostar en hammare?

  En hammare kostar olika beroende på märke och material.

  Vad gör hammare?

  Hammare gör olika saker för olika ändamål inom metall-, trä- och smidesbearbetning. Bland annat slår de eller driver in spik, drar ut spik, formar delar och separerar material.