Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Hålsågar

En hålsåg kan vem som helst vara i behov av. Det är ett effektivt verktyg när du behöver borra stora hål utan att köpa ett borr i en stor dimension. Hålsågar går att använda till olika typer av material - metall, trä, gips eller plast för att nämna några. De vi erbjuder i vårt sortiment är hålsåg för metall och då främst stål och aluminium men de funkar även i plast och trä. Behöver du täcka ett spann av mått så erbjuder vi dessutom hålsågssatser med tillhörande skaft och borr levererat i en väska. 

Läs mer
  Per sida
  1. Hålsågsats Cobolt, 19 st
   Hålsågsats Cobolt, 19 st
   3 671 kr 2 937 kr
   Hålsågar av Bi-metall med cobolt 8%. Borrdjup 38mm. Satsen innehåller:...
  2. HM Hålsåg Power-max Karnasch
   HM Hålsåg Power-max Karnasch

   fr. 708 kr 566 kr

   Hårdmetallsbestyckad hålsåg Hålsågskropp med val för olika spindelinfästningar ...
  3. SDS Skaft för kärnborr 16-100 mm
   För maskiner med SDS-infästning. Passande borr art. nr. 201115. Se alla våra...
  4. Weldon 19 mm adapter till hålsåg
   Adapter för kärnborrmaskiner. För hålsåg med diameter 14-100 mm.
  5. Kampanj
   Hålsågsats Cobolt, 12 st
   Hålsågsats Cobolt, 12 st
   Reducerat pris 2 003 kr 1 602 kr Ordinarie pris 2 504 kr 2 003 kr
   Hålsågar av Bi-metall med cobolt 8%. Borrdjup 38mm. Satsen innehåller: Ø16, 19, 22,...
  6. Hålsågsats Cobolt, 9 st
   Hålsågsats Cobolt, 9 st
   2 055 kr 1 644 kr
   Hålsågar av Bi-metall med cobolt 8%. Borrdjup 38mm. Satsen innehåller: Ø16, 19, 22,...
  7. Hålsågar, 8% cobolt bi-metall
   Med variabel tanddelning för stål, aluminium, plast och trä. Skärlängd 38 mm. Se...
  8. Hålsågsfäste
   Hålsågsfäste

   fr. 109 kr 87 kr

   Hålsågsfäste för hålsågar.  
  9. Morsekonafäste
   Morsekonafäste

   fr. 469 kr 375 kr

   För hålsåg 16-100 mm. Morsekonafäste för hålsåg HLS. Passande borr art. nr. 201115. ...
  10. 8x110mm Borr med returfjäder för hålsåg
   Centrumborr för Hålsåg HLS modell. Se alla våra hålsågar och tillbehör här.
  Per sida

  Fästen och tillbehör till hålsåg

  Det finns några fästen som kan vara bra att ha koll på vilka kan göra hålsågen mer flexibel. Vanligtvis används en hålsåg i en handhållen borrmaskin men det finns adaptrar för att detta ska gå att montera i en pelarborrmaskin också. Letar du hålsåg till din pelarborrmaskin kan du kolla in vårt morsekonafäste. Alternativt kan du välja vår Hålsåg Power-max, som är en hålsågskropp med olika fästen för spindelinfästningar. Vet du med dig att du arbetar i hårda material så finns det ett så kallat SDS-skaft. SDS står för Stecken – Drehen – Sichern vilket översatt betyder Infoga – Vrid – Säkra. Detta skaft ger hög motståndskraft och ser till så att hålsågen sitter extra säkert och inte slirar. 

  Ett tillbehör som ofta används ihop med en hålsåg är ett centreringsborr eller guideborr. Det är placerat i mitten av hålsågen och hjälper dig att borra hålet där du vill ha det. Centreringsborret som passar till våra hålsågar har även en returfjäder som hjälper till att avlägsna spillbiten som blir när du borrat. Fördelen med det är att materialet inte fastnar i hålsågen och att du därmed kan borra flera hål i följd. 


  Olika namn på hålsåg

  Hålsåg kan benämnas på flera olika sätt – exempelvis hålborr, dosborr eller dosfräs. Dosfräs eller möjligtvis dosborr är något som används av hantverkare vid installation av exempelvis kopplingsdosor och takdosor. Att det ibland kallas för ett borr är att syftet är att borra ett särskilt stort hål, dock är själva produkten utgjord av ett sammansatt sågblad. 
   

  Hur använder man en hålsåg?

  Du använder det genom att fästa hålsågen i hållaren och sedan sågar du så lodrätt som möjligt och låter sågen göra jobbet. Viktigt är att välja rätt hålsåg för rätt material och ändamål. För metallbearbetning används oftast bi-metallsågar.

  Hur fungerar hålsåg?

  En hålsåg använder olika delar för att fungera. För den sågande delen består hålsågen av ett centrumtappborr med en cirkulär såg runtomkring, som ofta är avtagbar för att kunna byta olika diametrar. För att göra ett hål fäster du hålsågen i en borrmaskin och sågar i det arbetsstycke du ska bearbeta.

  Hur används en hålsåg?

  En hålsåg är ett effektivt verktyg om du inte vill köpa ett borr i en stor diameter. Du använder det genom att fästa hålsågen i hållaren på den maskin du ska använda och sedan sågar du så lodrätt som möjligt för bästa resultat. Viktigt är att välja rätt hålsåg för rätt material och ändamål. För metallbearbetning används oftast bi-metallsågar.

  Vilken hålsåg till eldosor?

  Till eldosor används oftast hålsågar med en diameter på 64mm eller 89mm. De måtten är standard för de flesta eldosorna världen runt, men det är såklart viktigt att du ser till att du valt rätt hålsåg till den eldosan du har.