Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Spännhylsor

En spännhylsa används för att fästa verktyg i olika maskiner inom bearbetningsindustrin. De används för att skapa en stark anslutning mellan verktyget och maskinen, vilket är viktigt för att uppnå hög precision och effektivitet vid metallbearbetning. En spännhylsa används vanligtvis i fräs.

Läs mer

 


Varianter av spännhylsa

Det finns olika typer av spännhylsor som används beroende på vilken typ av maskin och verktyg som används. Några vanliga typer av spännhylsor är ER, OZ, SK, R8 & morsekonahylsa. Spännhylsorna finns också i olika storlekar beroende på vilket verktyg och vilken maskin dem ska användas i. Spännhylsorna du hittar hos oss är tillverkade av stål, det är viktigt att hylsorna är tillverkade av starkt material för att dem ska hålla länge. En speciell variant av spännhylsor är tätad spännhylsa, den används för verktyg med invändig kylning.

 


Användning av spännhylsa

Fördelen med att använda spännhylsor är att de ger ett snabbt och enkelt verktygsbyte utan att du behöver justera maskinens inställningar. Detta sparar tid och ökar produktiviteten. Spännhylsor möjliggör också en högre grad av precision och noggrannhet i bearbetningsprocessen.

 


Välj rätt spännhylsa

Det är viktigt att välja rätt spännhylsa för maskinen och verktyget som ska användas för att uppnå bästa möjliga resultat. Det är också viktigt att underhålla spännhylsan regelbundet genom att rengöra den och se till att den är i gott skick för att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fungerar som den ska.

 


 

Sammanfattningsvis är spännhylsan ett viktigt verktyg inom bearbetnings- och tillverkningsindustrin för att skapa ett stabilt fäste mellan verktyget och maskinen. De möjliggör snabba verktygsbyten och ökad precision. Det är viktigt att välja rätt spännhylsa för rätt maskin och verktyg samt att underhålla den regelbundet för att säkerställa att den fungerar som den ska.