Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Borrchuckar

I vårt sortiment hittar du flera olika typer av borrchuckar - självspännande/ snabbspännande borrchuck, borrchuck med nyckel och integrerad borrchuck.

Det finns olika användningsområden och fördelar med de olika varianterna. Självspännande borrchuckar är effektiva och lättanvända – du kan enkelt vrida borrchucken för att fästa borret och behöver alltså inget extra verktyg. Trots det så kan det finnas hål på borrchucken där du kan fästa en haknyckel för att just dra åt det extra hårt. Här hittar du sådana borrchuckar.

Läs mer
  Per sida
  1. Borrchuck med nyckel
   Borrchuck med nyckel

   fr. 548 kr 438 kr

   Trebackig standard-borrchuck för borrmaskin, fräsmaskin mm. Härdade och slipade backar....
  2. Nyckellös borrchuck, XH
   Nyckellös borrchuck, XH

   fr. 975 kr 780 kr

   Snabbspännande, trebackig och nyckellös borrchuck med koniskt fästhål för proffsbruk....
  3. Självåtdragande borrchuck EL
   Självåtdragande borrchuck EL

   fr. 585 kr 468 kr

   Snabbspännande, Nyckellös borrchuck. Rundgångsnoggranhet 0,12. Härdade och slipade...
  4. Borrchuck
   Borrchuck

   fr. 1 005 kr 804 kr

   Snabbspännande, nyckellös borr- chuck med spännkraftssäkring. För borr/slagborrmaskiner....
  Per sida

  Borrchuck med nyckel är den traditionella varianten som många kanske är vana vid att använda och som finns på många verkstäder idag. Vi ser med fördel på att kunna erbjuda våra kunder valmöjligheten till sådant som de är vana användare av idag.

  Sedan finns det Integrerade borrchuckar för de tillfällen då du vill eliminera ett steg mellan din maskin och borrchuck. En integrerad borrchuck sitter ordentligt på plats eftersom den går upp i maskinens infästning och allt är i ett stycke.

  Ett standardtillbehör till en borrchuck är borrchuckdorn. Med andra ord en adapter mellan din borrchuck och maskinen. En vanligt förekommande storlek på ett borrchuckdorn är MK2. Det gäller oftast på mindre maskiner som kan vara vanligt i hemmamiljö. Ju större maskin desto större morsekona, därav är storlekar över MK3 mer vanlig för industribruk. Vi har borrchuckdorn i de flesta storlekarna!