Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Bandslipmaskiner

Vårt sortiment av bandslipmaskiner består av välkända leverantörer. Vi har maskiner både med och utan utsug, samt flera olika storlekar och modeller – både för bänk och stativ.

Läs mer
  Per sida
  1. Band och tallrikslip BTS51
   Band och tallrikslip BTS51
   10 849 kr 8 679 kr
   Kombinerad bänkslipmodell med tallrik och band 2 st justerbara anhåll. Utag för utsug...
  2. Bandslipmaskin MBSM 150-20 AS
   Bandslipmaskin MBSM 150-20 AS
   36 450 kr 29 160 kr
   Tiltbar för justerbar arbetshöjd. Justerbart anhåll. 2 st utgångar för utstug, vid...
  3. Bandslipmaskin MBSM 75-20 AS
   Bandslipmaskin MBSM 75-20 AS
   31 488 kr 25 190 kr
   Tiltbar för justerbar arbetshöjd. Justerbart anhåll. 2 st utgångar för utstug, vid...
  4. Bandslipmaskin MBSM 75-20
   Bandslipmaskin MBSM 75-20
   22 563 kr 18 050 kr
   Med gnistbox. Hastighet slipband 29m/s. Uttag för utsug fram och bak.  ...
  5. Bandslipmaskin MBSM 100-140-2 (400V)
   Bandslipmaskin MBSM 100-140-2 (400V)
   9 438 kr 7 550 kr
   Snabbspänningssystem för snabbt byte av slipband. Kan användas som bänkslip. Bild...
  6. Bandslipmaskin MBSM 75-240-2 (400V)
   Bandslipmaskin MBSM 75-240-2 (400V)
   15 350 kr 12 280 kr
   Kraftfulla motorer och vibrationsfri gång för bästa slipresultat. Automatisk...
  7. OPTIgrind Bandslipsmaskin GBS 75
   OPTIgrind Bandslipsmaskin GBS 75
   19 488 kr 15 590 kr
   Kan lutas 22° - 50°. Justerbart stopp upptill möjliggör snabb och enkel slipning av...
  Per sida

  Bandslipmaskin stationär

  Med en stationär bandslipmaskin menas att maskinen är lite kraftigare till skillnad från en handhållen lite mindre maskin. En stationär bandslipmaskin kan dock vara en mindre bänkmodell, eller en lite större stativmodell.


  Välj rätt bandslipmaskin

  Egenskaper mellan modellerna kan variera. Undersök och jämför om modellen har separat utsug, storlek på banden, hastighet på banden, slipyta (anläggningsyta). Beroende på lokal och förutsättningar kan även bullernivå vara viktigt. Tänk på att vissa maskiner låter riktigt högt. Andra egenskaper kan vara att det finns möjlighet till tiltning och att det finns en nödstopp-knapp. 


  Reservdelar till bänk bandslipmaskin

  När det är dags att byta reservdelar eller slitagedelar så hör av dig till oss. Om du har en bänk-slipmaskin kommer du någon gång att behöva byta slipbandet. Slipband går självklart att köpa separat, och vi vet vilken modell du ska ha!

  Fråga oss om du behöver hjälp med att hitta rätt bandslipmaskin. Beställ av oss nu och få din order levererat mellan 1-2 arbetsdagar!


  Vi hjälper gärna till!

  Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 (eller starta upp en chatt) om du har någon fråga kopplad till bandslipmaskiner eller vilka tillbehör som lämpar sig bäst för just ditt ändamål. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå.  

  Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.

   

  Vilken nytta har jag av en bandslip?

  En bandslip är av nytta för dig då det är ett användbart verktyg för att effektivt avlägsna material, skapa jämnhet och plana ytor. Vad som skiljer bandslipen åt andra slipar är att den är särskilt användbar när du arbetar med större ytor, exempelvis större möbler. Den ger precisionsslipning och formningsmöjligheter, vilket gör den värdefull inom snickeri, metallbearbetning och andra industriella tillämpningar.

  Vad är en bänkslip?

  En bänkslip är en mindre slipmaskin som används för att avlägsna material som bland annat rost/korrosion, färg eller annat material som sitter hårt på ett föremål. Det finns olika bänkslipar, men det som främst skiljer dem åt är kraft, funktioner och till viss del vad som ingår. Du kan se exempel på olika bänkslipar och läsa mer om de här.

  Vad bör jag tänka på innan jag väljer bandslip?

  Innan du väljer en bandslip är det viktigt att tänka på vad den ska fylla för funktion. Undersök och jämför modellerna genom storleken på banden, hastighet på banden, slipyta (anläggningsyta) och om de har separat utsug. Beroende på lokal och förutsättningar kan även bullernivå vara viktigt, då vissa maskiner låter högt. Andra egenskaper som kan vara bra att överväga är om du vill ha möjlighet till tiltning. Du kan se olika exempel på bandslipar ovan.