Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Svarvar

Vi på Schuchardt Maskin är säkra på att du kan hitta rätt metallsvarv hos oss. Vi har ett stort utbud med olika typer av svarvar. Oavsett om du letar efter en stor manuell metallsvarv eller en mindre metallsvarv i bänkmodell så kan du hitta det här. Vi erbjuder också en helautomatisk CNC svarv. Se alla våra svarvar här.

Läs mer
  Sida
  Per sida
  1. Svarv, TH 3309
   Svarv, TH 3309
   90 258 kr 72 206 kr
   OPTIturn TH3309 - Supportsvarv med läng- och tvärmatning Kuggdrift. Härdad och slipad...
  2. Svarv, TH 3309D
   Svarv, TH 3309D
   108 625 kr 86 900 kr
   OPTIturn TH3309D - Supportsvarv med längd- och tvärmatning Kuggdrift. Härdad och...
  3. Svarv, TH 3610
   Svarv, TH 3610
   109 500 kr 87 600 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Höger- och vänster gång. Nödstoppsbrytare och...
  4. Svarv, TH 3610D
   Svarv, TH 3610D
   124 375 kr 99 500 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Höger- och vänster gång. Nödstoppsbrytare och...
  5. Svarv, TM4010
   Svarv, TM4010
   140 913 kr 112 730 kr
   Kuggdrift. Stativ i stålkonstruktion. Härdad och slipad prisma. Höger- och...
  6. Svarv, TM4010D
   Svarv, TM4010D
   147 950 kr 118 360 kr
   Kuggdrift. Stativ i stålkonstruktion. Härdad och slipad prisma. Höger- och...
  7. Svarv, TH 4010
   Svarv, TH 4010
   148 713 kr 118 970 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Nödstoppsbrytare och fotmanövrering. Höger- och...
  8. Svarv, TH 4010D
   Svarv, TH 4010D
   163 575 kr 130 860 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Nödstoppsbrytare och fotmanövrering. Höger- och...
  9. Svarv, TH 4210
   Svarv, TH 4210
   181 775 kr 145 420 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Nödstoppsbrytare och fotmanövrering. Höger- och...
  10. Svarv, TH 4210D
   Svarv, TH 4210D
   195 925 kr 156 740 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Nödstoppsbrytare och fotmanövrering. Höger- och...
  11. Svarv, TH 4215D
   Svarv, TH 4215D
   228 750 kr 183 000 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Nödstoppsbrytare och fotmanövrering. Höger- och...
  12. Svarv, 4010V
   Svarv, 4010V
   229 638 kr 183 710 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Nödstoppsbrytare och fotmanövrering. Höger- och...
  13. Precisionsvarv, TZ 4
   Precisionsvarv, TZ 4
   245 275 kr 196 220 kr
   TZ 4 - Supportsvarv av precisionstyp med digital positionsvisning -NEWALL DP 700 ...
  14. Svarv, TH 4610D
   Svarv, TH 4610D
   261 288 kr 209 030 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Höger- och vänstergång. Centralsmörjning....
  15. Svarv, TH 4210V
   Svarv, TH 4210V
   279 800 kr 223 840 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Nödstoppsbrytare och fotmanövrering. Höger- och...
  16. Svarv, TH 4615D
   Svarv, TH 4615D
   290 700 kr 232 560 kr
   Kuggdrift. Härdad och slipad prisma. Höger- och vänstergång. Centralsmörjning....
  Sida
  Per sida

  Metallsvarv

  Oavsett om du letar efter en lösning för att svarva i trä eller metall så är grundprincipen densamma där arbetsstycket roterar och verktyget hålls stilla. Utmärkande för en metallsvarv är att skärhuvet finns monterat på en släde som kan styras manuellt, halv eller helautomatiskt. En del svarvar anpassade för metallbearbetning är också utrustade med ett kylningssystem för arbetsstycket. 


  Supportsvarv

  Med en supportsvarv sitter arbetsstycket fast med hjälp av chuckar som sedan roterar stycket. En supportsvarv kan hantera det mesta som ryms inom svarvens läng och breddbegränsningar och är en vanlig svarvtyp för metallbearbetning. 


  Vi hjälper gärna till!

  Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 (eller starta upp en chatt) om du har någon fråga kopplad till metallsvarvning eller någon annan typ av metallbearbetning så tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Söker du efter fler maskiner för metallbearbetning så hittar du dem här. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå.  

  Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.

  Vad kostar en svarv?

  Priset kan variera mycket beroende på vilken typ av svarv du letar efter. Priset utifrån storlek, funktionalitet och kvalitet. Det finns svarvar för hobbybruk som kostar några tusen kronor medan en svarv för industribruk kan kosta flera hundratusentals kronor.

  Vad ska jag svarva?

  Det finns många användningsområden för en svarv. Svarvar du metall handlar det ofta om precisionskomponenter, träsvarvning kan det handla om dekorativa föremål som skålar eller ljusstakar. Verktygshandtag är också något vanligt att ta fram med hjälp av en svarv.  

  Vilken Träsvarv är bäst?

  Det finns massor av olika träsvarvar på marknaden. Viktigaste är att du hittar en svarv som tillgodoser dina behov. Vanliga faktorer att överväga är storlek, motorkraft, varvtal och kvaliteten på svarven men tillbehören till din svarv är också väldigt viktiga. Sammanfattningsvis behöver du se över vilket behov och budget du har för att hitta den rätta svarven för dig.

  Vad används en svarv till?

  En svarv används för att skära och forma material som exempelvis metall eller trä. Vanligtvis används en svarv när du ska göra någon typ av cylindrisk eller rund form men med rätt tillbehör kan du skapa andra former också. Tillverkningen består ofta av metallkomponenter, verktyg eller dekorationsföremål.

  Vad är en svarv?

  En svarv är en maskin som består av en motor som driver en spindel. Spindeln roterar arbetsstycket runt en axel som är fixerat vid ena änden på svarven. Ett så kallat svarvstål eller mejsel är monterad på andra sidan och genom att pressa verktyget mot arbetsstycket samtidigt som det roterar kan du forma materialet.

  Vilken olja i svarv?

  Valet av olja beror på flera faktorer; svarvens konstruktion, typen av arbetsstycke och bearbetningshastighet. Oljan smörjer för att minska friktionen mellan material och verktyg och kan även ha en kylande effekt för att förhindra överhettning eller onödigt slitage på verktygen. För metallbearbetning är det ofta oljor med hög viskositet (syntetiska eller mineralbaserade oljor). För träbearbetning används ofta träoljor eller linolja med syftet att skydda och bevara träet. Följ tillverkarens rekommendationer för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.

  Hur fungerar en svarv?

  En svarvs funktionsdelar består av en spindel, ett arbetsstycke, ett verktygsstöd och ett verktyg. Spindeln är den roterande delen som drivs av motorn och håller arbetsstycket på plats. Arbetsstycket är det material du ska bearbeta. Verktygsstöd är den delen på svarven som håller verktyget och verktyget är det som i sin tur sitter i verktygsstödet. Arbetsstycket roterar och förs ihop med verktyget som tillåter dig att forma materialet som önskas.

  Hur man svarvar i metall?

  Börja med att välja materialet du ska bearbeta, till det behöver du se till att du har rätt verktyg som klarar av att skära i arbetsstycket. Justera verktygsstödet för att säkerställa rätt positionering. Spänn fast arbetsstycket och justera det i rätt höjd. Starta sedan svarven och låt den nå full hastighet innan du börjar bearbeta. Var försiktig och börja med lätt skärning för att säkerställa att du positionerat rätt och öka trycket gradvis. Var noga med att rengöra och underhåll verktygen som du använder för att säkerställa att det ska funka som tänkt.

  Vad heter de olika delarna på en svarv?

  Det kan enkelt sammanfattas till 11 olika delar. Sängen, som är basen av maskinen. Spindeln som är axeln som roterar. Svarvhuvudet, enheten som håller spindeln och verktygsstödet. Verktygsstöd – det som håller i verktyget. Svarvchucken den enhet mellan spindeln och arbetsstycket. Korsbana en mekanism som gör att verktyget kan förflyttas i sidled. Längdbana – mekanismen som gör att verktyget kan förflyttas i längdriktningen. Dragstången används för att sätta fast större arbetsstycken i svarvchucken. Svarvens motor och växellåda och sedan en av/på-knapp.

  Var köpa svarv?

  Hos oss på Schuchardt Maskin kan du titta på de svarvar vi erbjuder i vårt sortiment på vår hemsida. Undrar du något kan du kontakta oss via mail, telefon eller chatt om du vill bli guidad i ditt val. Vi har även alla de tillbehör du kan tänkas behöva för att svarva.

  Vad kan man svarva i trä?

  Det finns mycket som du kan göra i en träsvarv. Bland annat skålar/fat, vaser, lampskaft/-fötter, ljusstakar, träskaft till verktyg.

  Vad kostar en träsvarv?

  En träsvars pris varierar beroende på flera olika faktorer. Storlek, kvalitet, funktion och tillverkare är några sådana.

  Vad kan man göra med en träsvarv?

  Det finns mycket man kan göra i en träsvarv, mycket dekorativa detaljer bland annat. Skålar, fat, koppar, ljusstakar, träskaft av olika slag.

  Vad är Dubbavstånd svarv?

  Dubbavståndet på en svarv är avståndet mellan dubbarna. Dubbavståndet indikerar hur långt arbetsstycke du kan ha i svarven.