Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Schuchardts samarbete med Kyocera

Kyocera, eller Kyocera Unimerco som är hela namnet på företaget, har gjort sig kända på marknaden för sina högkvalitativa produkter för skärande bearbetning samt mät- och kontrollverktyg. 

Om Kyocera

Bolaget bildades 2011 när japanska Kyocera, som specialiserat sig på materialtekniska lösningar, och danska Unimerco, experter inom skärande verktyg och specialverktyg slogs samman till ett bolag. Verktygskunskapen i Unimerco kombinerat med materialkunskapen hos Kyocera har gjort företaget till en av världens ledande tillverkare när det kommer till skärande bearbetning och specialverktyg.

Svenska Kyocera är idag ett dotterbolag inom den globala Kyocera-gruppen och det svenska huvudkontoret ligger i Jönköping.

Vad är utmärkande för Kyocera?

Kyocera utvecklar många produkter där den skärande delen är utbytbar. Bearbetning med utbytbara skär är kanske inte något för alla; ska man enbart borra ett hål eller fräsa ett spår med en dimension en gång så är det inte kostnadseffektivt med utbytbara skär. Men när något ska upprepas flera gånger är detta något som sparar både tid och pengar.

Kyoceras produkter har flera starka fördelar:

  • Det blir billigare att byta ut själva skäret än hela verktyget, till exempel om ett skärbrott eller en urflisning skulle uppstå. Sett över tid blir det därför betydligt mer kostnadseffektivt.
  • Det går att byta den skärande delen utan att behöva montera ned hela verktyget och indexera om det, vilket gör att du kan arbeta mer effektivt.
  • Ett stort utbud av skär för olika ändamål och i olika material som passar i samma hållare/kropp.
  • Kyoceras produkter håller högre precision än vad ISO-standarden kräver både på skär- och plattläge.

Därför samarbetar Schuchardt Maskin med Kyocera

Schuchardt har valt Kyoceras sortiment eftersom de ligger väldigt långt fram i skärande bearbetning och ger hög prestanda för ett bra pris. De utför många produkttester och har även väldokumenterad feedback, vilket innebär att eventuella frågor och problem kan lösas snabbt. 

Här är några av Kyoceras populäraste produkter

Svarvskär
Svarvskären från Kyocera är utvecklade för att ha optimal spånkontroll och finns i flera olika beläggningar för att ytterligare optimera körningen. Båda dessa delar ökar skärens livslängd. Om det finns krav på att det ska vara lättskärande och ha bra ytjämnhet rekommenderar vi ett skär från Kyocera

Stålhållare

Kyoceras stålhållare är stabila och säkra, mycket tack vare deras unika infästningsmetod. Med bra passform och precision som långt överskrider ISO-standarden skapas en väldigt bra kontaktyta. Det står tydligt på stålhållaren vilka reservdelar som tillhör hållaren, vilket vridmoment som ska användas för skruven och vilket vändskär som passar.

Innersvarvsbommar

Innersvarvsbommarna är framtagna för att minska vibrationer som i sin tur ger en finare yta. Designen fokuserar på bra spånevakuering. Invändig kylning finns som tillval på de flesta modeller. 

MRX - mångsidig plan- och profilfräs

De runda skären på denna produkt ger ett brett användningsområde eftersom skäreggarna är väldigt starka och klarar att köra i hållfastare legeringar. Den vågformade designen minskar skärkrafterna och ökar livslängden. Skären i kombination med fräshuvudet minimerar vibrationer jämfört med många andra rundskärsfräsar.

MEC – lättskärande hörnfräs med god vinkelräthet

En hörnfräs med positiva skär som ger låga skärkrafter med fokus på hög avverkningshastighet och bra ytjämnhet. Du kan även tillämpa rampning med den. Kyocera har lagt stor vikt vid konstruktionen av tillhörande vändskär, så trots att de är positiva är de väldigt robusta. Fräsen har även ett stort utbud när det kommer till olika skärsorter och geometrier för de flesta material.

MFH – högmatningsfräs med låg ställvinkel

Denna högmatningsfräs har väldigt låg ställvinkel - endast 10 grader - vilket möjliggör hög matning och användning av långa verktyg. De tillhörande skären är specialframtagna och har en unik form vilket gör att de är lättskärande. En liknande produkt är skaftfräsen ”MFH Micro” som går att använda istället för mindre solida pinnfräsar. Läs mer om produkten här.

DRX – stabilt korthålsborr

Korthålsborren har invändig kylkanal och bra spånevakuering. Det minskar skillnaden i diameter vid ingångshålet och i botten av hålet. De tillhörande vändskären har 4 skäreggar vilket gör att du kan använda samma skär till periferi som centrum. Skären till denna produkt ger mjuka ingångar i materialet och finns med olika spånbrytare och hårdhet som passar de flesta material. 

Relaterade produkter