Vad finns det för olika borrar?
Det finns en bred variation av olika borr. Borrar som finns är exempelvis metallborr, träborr, betongborr, HSS-borr, korthålsborr, borr med försänkare, fräsborr, kärnborr, borr med morsekona och dubbhålsborr.
OBS! På grund av renovering gör vi INGA UTLEVERANSER mellan datumen 23/12-7/1. Sista dagen för utleverans är 12:00 den 20/12.
Schuchardt maskin erbjuder ett väldigt brett sortiment av borr i olika storlekar, utformningar och med olika beläggningar. Du kan läsa mer nedan samt mer specifik information finns på respektive produkt.
Läs merfr. 129 kr 103 kr
fr. 416 kr 333 kr
fr. 60 kr 48 kr
fr. 104 kr 83 kr
fr. 190 kr 152 kr
fr. 65 kr 52 kr
fr. 33 kr 26 kr
fr. 535 kr 428 kr
fr. 89 kr 71 kr
fr. 35 kr 28 kr
fr. 25 kr 20 kr
fr. 13 kr 10 kr
fr. 19 kr 15 kr
fr. 39 kr 31 kr
fr. 18 kr 14 kr
fr. 49 kr 39 kr
fr. 13 kr 10 kr
fr. 26 kr 21 kr
fr. 183 kr 146 kr
fr. 239 kr 191 kr
fr. 471 kr 377 kr
En HSS-märkning anger att borret är tillverkat av metall av extra hårt stål. Ett exempel är materialet kobolt som är mycket tåligt och hårt, vilket gör det extra lämpligt för borrning i metaller. Hos Schuchardt Maskin hittar du flera typer av HSS-borr för krävande borrning i stålmaterial.
Våra koboltlegerade borr är högpresterande och värmebeständiga, och ger dessutom som möjlighet till förbättrad skärdata samt en längre utslitningstid. Våra kobolt-borr finns med krysslipad spets från ø2 mm och uppåt med rakt skaft. Krysslipad spets är till exempel bra för noggrann centrering, kräver mindre matningskraft och ger bättre håltolerans.
TiN-beläggningen sänker friktionen samtidigt som en god ythårdhet upprätthålls. Med ett TiN-belagt borr finns möjlighet till ökade skärdata samt längre utslitningstid. Krysslipad spets från ø2 mm och uppåt med rakt skaft. Normalspiral höger med borrdjup upp till 5 gånger diametern. Krysslipad spets är bra för noggrann centrering, kräver mindre matningskraft och ger bättre håltolerans.
Våra koboltlegerade borr med TiAlN-beläggning är både högpresterande och slittåliga. TiAlN är en keramisk beläggning med flera skikt som tillsammans ger en hård och slitstark yta. Det innebär även här en god skärdata samt lång utslitningstid. Krysslipad spets från ø2 mm och uppåt med rakt skaft.
Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 (eller starta upp en chatt längst ner till höger) om du har någon fråga kopplad till HSS-borr. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå.
Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.
Det finns en bred variation av olika borr. Borrar som finns är exempelvis metallborr, träborr, betongborr, HSS-borr, korthålsborr, borr med försänkare, fräsborr, kärnborr, borr med morsekona och dubbhålsborr.
En HSS-märkning anger att borret är tillverkat av metall av extra hårt stål och är en förkortning för High Speed Steel. Ett exempel är materialet kobolt som är mycket tåligt och hårt, vilket gör det extra lämpligt för borrning i metaller. I vårt sortiment hittar du flera typer av HSS-borr för krävande borrning i stålmaterial.
En av de tidigaste metoderna för att borra var att använda sig av en landbor, som bestod av en skarp spets och en vev. Genom att snurra på veven, roterade spetsen och skulle då borra igenom materialet. Idag har vi en bred variation av borrar, som alla har olika funktioner. Du kan hitta ett brett utbud av olika borrmaskiner hos oss här.
Ja, man kan slipa alla sorters borr. Med en slipmaskin blir borren fina, utan att du behöver köpa några nya. Det finns olika slipmaskiner som är snabba och noggranna med att slipa dina borr. Hos oss hittar du olika sorters borrslipar här.
Till gängtappar använder du olika borrar beroende på egenskaperna i din gängtapp. Vilket borr du ska ha till vilken gängtapp kan du se i vår tabell här.
Vilket borr du ska använda till ditt material är olika beroende på form av hårdhet och värmeledning. För att hitta rätt borr till ditt material, läs gärna vår materialguide för olika material här.
När du borrar i härdat stål behöver du ett tåligt borr, som klarar av att borra igenom det hårda materialet. Hos oss hittar du ett bra borr för härdat stål här.
När du ska borra i olika metaller använder du dig av olika borr, beroende på vilken typ av metall det är du ska borra i. Du kan hitta ett brett sortiment med mer information om olika metallborrar och dess egenskaper här.
För att gänga en M8 behöver du borra med 6,8 mm borr. För att se vilket borr du ska ha till andra gängor kan du titta i våra gängtabeller här.
Ja, det kan man. Trä är ett relativt mjukt material i jämförelse med metaller, vilket gör metallborret tillräckligt tåligt för att kunna borra igenom träet. Du hittar ett brett utbud av olika metallborrar här.
För att borra i sten kan du använda dig av ett vanligt betongborr. Sten och betong delar liknande egenskaper i hårdhet och densitet och ett betongborr är utformad för att klara av att borra i hårda material, vilket gör att betongborret fungerar bra att använda. Du kan hitta våra betongborrar här.
Skillnaden på träborr och betongborr ser du främst ute i spetsen. Ett träborr har en skarp spets, medan ett betongborr har en platt eller skruvliknande spets i formen av en diamant. Du kan även se skillnad i skärprofilen, då betongborrar har en mer vass och tandad profil än träborret. För att se skillnaden har du ett exempel på träborr här och ett betongborr här.
För att borra i metall kan du använda en pelarborrmaskin eller magnetborrmaskin. Borret sätts fast i en borrchuck och när du startat maskinen drar du ner borret mot metalldetaljen. När du borrar i metall är det viktigt med chuckskydd och skyddsglasögon.
För att gänga en M10 behöver du borra med 8,5 mm borr. För att se vilket borr du ska ha till andra gängor kan du titta i våra gängtabeller här.
För att gänga en M5 behöver du borra med 4,2 mm borr. För att se vilket borr du ska ha till andra gängor kan du titta i våra gängtabeller här.
För att slipa en borr kan du använda en borrslip eller mindre slipmaskiner. Du hittar olika slipmaskiner till dina borr här.
Borret du ska välja till din plugg beror på pluggstorleken du har och materialet du ska borra i. Oftast står både borrstorlek och material på paketet när du köper dina pluggar.
När du ska borra i en betongvägg behöver du en slagborrmaskin med ett betongborr till. Båda är nödvändiga för att hantera det hårda materialet. Du kan hitta en betongborrssats för dina väggar här.