Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Plan och rikthyvlar

Hos Schuchardt Maskin hittar du ett utbud av olika planhyvlar, rikthyvlar och plan och rikthyvlar från det tyska märket HoltzkraftHolzstar och det Italienska märket Casadei. Maskinerna finns i olika prisklasser, vi har alternativ både för dig som behöver en billig planhyvel för hobbybruk men också professionellt.

Läs mer
    Sida
    Per sida
    1. Rikt & Planhyvel SCM minimax fs 30g TERSA
      TERSA snabbväxlingssystem för att byta hyvelknivar på några sekunder och särskilt tyst...
    2. Rikt & Planhyvel SCM minimax FS 41E SPIRAL
      Rikt & Planhyvel SCM minimax FS 41E SPIRAL
      148 750 kr 119 000 kr
      Idealisk för krävande hantverkare och snickare. Den spiralformade hyvelkuttern skär...
    3. Listhyvel CASADEI MATRIX 230 A/5
      Listhyvel CASADEI MATRIX 230 A/5
      642 125 kr 513 700 kr
      Se bifogat datablad för utförligare specifikationer . 5 spindlar. För arbetsstycken upp...
    Sida
    Per sida

     


    Planhyvel

    En planhyvel används för att hyvla och forma trä genom att föra biten över kuttern (där 2–3 knivar sitter) som sitter i bordet på maskinen. Tjockleken för materialet ställs in genom att justera överdelen på maskinen, på våra planhyvlar genom att vrida på en spak men det finns olika varianter. Om det finns skador eller ojämnheter på en planka kan du få bort dem med en planhyvel. Även när det gäller att hålla samma tjocklek på brädor till t.ex. ett trädäck är en planhyvel perfekt att använda.


    Rikt och planhyvel

    En rikthyvel används för att göra två sidor av en bräda plana och för att dem ska få önskad vinkel mot varandra. Efter man fått till den vinkel man vill ha på brädan använder man sig av en planhyvel för att hyvla biten till rätt dimensioner. En plan och rikthyvel fungerar likadant som en planhyvel, det är en rundkutter som hyvlar brädans sida när den matas över maskinens bord. Vid riktning använder man ett anhåll för att bestämma vinkeln på biten. Alltså är en rikt planhyvel en kombinerad maskin där man både kan rikta biten och hyvla den genom att plocka bort anhållet efter man riktat färdigt. De flesta av våra rikt och planhyvlar klarar vinklar 45° - 90°. Plan och rikthyvel är samma maskin som rikt och planhyvel, kärt barn har många namn. Vi har även en maskin för endast riktning, rikthyvel ADH 200.


    Tillbehör till rikt och planhyvel / planhyvel / rikthyvel

    Ett bra tillbehör till din planhyvel, plan rikthyvel eller rikthyvel är spånutsug, genom att hyvla en bräda produceras en hel del spån som du smidigt kan få bort genom att ansluta ett spånutsug, dessa hittar du här.


    Vi hjälper dig välja rätt!

    Du kan alltid ringa oss på 036-39 60 60 (eller starta upp en chatt – längst ner i högra hörnet) om du har någon fråga om planhyvel, rikt och planhyvel eller rikthyvel. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå.

    Välkommen att handla hos en kunnig leverantör!

     

    Vad är en planhyvel?

    En planhyvel är en maskin som används för att hyvla och forma trä. Genom att föra en bit trä över kuttern (där 2–3 knivar sitter) som sitter i bordet på maskinen, hyvlar du bort delar av träet för att bland annat få en jämn och plan yta.

    Vilken planhyvel är bäst?

    Den mest populära planhyveln hos oss är ADH 305, som är en kombination av en plan och rikthyvel från det tyska varumärket Holtzstar.

    Vad använder man planhyvel till?

    En planhyvel används till att hyvla av delar av en träbit för att bland annat få en jämn och fin yta på träbiten.

    Vad kostar en planhyvel?

    En planhyvel hos oss från det tyska kvalitativa märket Holtzstar kostar mellan 5000 - 43 000 kr.

    Vad är en rikt och planhyvel?

    En rikt och planhyvel är en kombinerad maskin, där man både kan rikta biten och hyvla den genom att plocka bort anhållet efter man riktat färdigt. Den fungerar likadant som en planhyvel, det är en rundkutter som hyvlar brädans sida när den matas över maskinens bord. Vid riktning använder man ett anhåll på maskinen för att bestämma vinkeln på biten.

    Vad gör man med en rikthyvel?

    En rikthyvel används för att göra två sidor av en bräda plana och för att dem ska få önskad vinkel mot varandra.