Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Pelarborrmaskiner

Hos Schuchardt Maskin hittar du ett brett sortiment av pelarborrmaskiner från olika varumärken, i olika storlekar och med olika egenskaper. Bland annat har vi pelarborrmaskiner med gängfunktion, vilket gör att du inte behöver köpa två maskiner om du planerar att både borra och gänga, självklart har vi också ett stort utbud av skärande och hållande verktyg som passar våra pelarborrmaskiner.

Läs mer
  Inga produkter.

  Välj en professionell pelarborrmaskin

  Vi på Schuchardt Maskin rekommenderar dig att välja en professionell pelarborrmaskin framför en variant avsedd för hobbybruk. Professionella verktyg och maskiner har en längre livslängd men leverera också ett bättre slutresultat än billigare modeller för hobbybruk. En ofta förekommande bänkmodell är Bosch Pelarborrmaskin PBD 40, här är Pelarborrmaskin B25 ett bra alternativ, då får du en proffsmaskin för bara några tusenlappar mer. Se flera alternativ under Bänkborrmaskiner.


  Optimum – prisvärda pelarborrmaskiner

  Vi har ett brett sortiment av prisvärda borrmaskiner för professionella och semiprofessionella applikationer från tillverkaren Optimum. Optimum Maschinen Germany är ett varumärke från Tyskland och en del av Stürmer Maschinen. Optimum tillverkar kostnadseffektiva kvalitetsmaskiner som imponerar genom sin kvalitet, precision och livslängd. 


  Andra typer av borrmaskiner

  Schuchardt Maskin har många typer av borrmaskiner i sortimentet. Söker du efter radialborrmaskin, bänkborrmaskin eller magnetborrmaskin så hittar du dem här. Övriga maskiner för metallbearbetning hittar under Maskiner 


  Tillbehör

  Hos Schuchardt Maskin hittar du alla typer av skärande produkter för borrning i metall till ett bra pris; exempelvis gängtappar, stämborr, kärnborr mm. Skärande produkter och borr till pelarborrmaskiner hittar du här.


  Vi hjälper gärna till!

  Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 (eller starta upp en chatt längst ner till höger) om du har någon fråga kopplad till borrning eller vilken borrmaskin och borr som lämpar sig bäst för just ditt ändamål. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå.  

  Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.
   

  Vilka borr passar till en pelarborrmaskin?

  Det finns flera borr som passar till en pelarborrmaskin. Det är viktigt att du har något att spänna upp borret i – en borrchuck och ev. ett borrchuckdorn och spännhylsor. Då kan du välja mellan massvis av olika borr att borra med.

  Vad använder man en pelarborrmaskin till?

  En pelarborrmaskin används när du ska borra hål i ett material eller om du ex. vill göra en gänga. Beroende på om det är en pelarborr med fräsfunktion (en kombinerad maskin) så kan du möjligtvis också fräsa. En pelarborrmaskin kräver en del tillbehör som exempelvis skruvstycke och borrchuck.

  Vilken pelarborrmaskin?

  Vilken pelarborrmaskin du ska köpa beror på vilket behov du har. Det finns en uppsjö av varianter med olika funktioner som varierar i pris. Här kan du läsa en ingående guide kring vad som kan vara bra att tänka på när du kollar på en pelarborrmaskin.

  Vad är en Radialborrmaskin?

  En större borrmaskin som är till för att använda på stora arbetsmaterial. Borrhuvudet är monterat på en arm som går att positionera i olika vinklar och avstånd i förhållande till materialet du ska bearbeta. Några nyckelfunktioner för en radialborrmaskin är justerbart arbetsbord och kraftfull motor - alltså en maskin som är anpassad för tyngre arbeten.

  Vad är Pinolmatning?

  Pinolmatning är den rörelse som för pinolen (där borret sitter monterat) neråt mot det stycke du ska borra i. Det finns automatisk pinolmatning på en del maskiner men vanligt förekommande är att den är manuell. Ofta anger man sträckan som pinolmatningen rör sig för att få en bild av hur stort arbetsstycke som passar i maskinen.

  Hur borrar man fyrkantiga hål?

  Att borra fyrkantiga hål kan verka krångligt men inte omöjligt. Ett sätt är att göra genomgångshålet med hjälp av ett borr men sedan fräsa fram ett fyrkantigt hål. Ett annat sätt är att använda ett så kallat ”stämborr” – ett borr som skapar fyrkantiga eller rektangulära hål.

  Vad är en Stämborr?

  Ett stämborr är ett borr som låter dig göra fyrkantiga hål, det är tack vare en yttre hylsa som sitter runt borret i form av en kvadrat som gör att hålet blir kvadratiskt.

  Vad är en pelarborrmaskin?

  En pelarborrmaskin är en vanlig maskin som finns på de flesta verkstäder. De finns i bänkversion eller golvmodell och drivs antingen via kugghjulsdrift eller remdrift. Prisklassen på en pelarborrmaskin hör ofta samman med hur stor maskinen är.

  Vad kostar en pelarborrmaskin?

  En pelarborrmaskins kostnad beror på storlek och funktion. Oftast är det ju större pelarborrmaskin desto fler funktioner och då även högre pris. Däremot är spannet väldigt stort, det finns väldigt billiga bänkversioner på marknaden som kan landa på någon tusenlapp.

  Vad gör en pelarborrmaskin?

  En pelarborrmaskin borrar du främst med, vissa borrmaskiner har även en inbyggd gängfunktion vilket innebär att du kan göra gängor. Det finns pelarborrmaskiner som dessutom kan fräsa men då kallas det för en kombinerad fräs- och borrmaskin.

  Vilka typer av pelarborrmaskiner finns?

  Det finns flera olika typer av pelarborrmaskiner. Det finns i bänkversion (bänkborrmaskin) och golvmodell. Det finns med kugghjulsdrift eller remdrift. Det finns kombinerade maskiner - maskiner som både är en pelarborr och fräs. Det finns helt manuella pelarborrmaskiner och de som har elektroniska inslag som gör att vissa moment sker automatiskt som ex. matning.