Tillagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Svarvar

Vi på Schuchardt Maskin är säkra på att du kan hitta rätt metallsvarv hos oss. Vi har ett stort utbud med olika typer av svarvar. Oavsett om du letar efter en stor manuell metallsvarv eller en mindre metallsvarv i bänkmodell så kan du hitta det här. Vi erbjuder också en helautomatisk CNC svarv. Se alla våra svarvar här.

Läs mer
    Sida
    Per sida
    1. Precisionsvarv, TX 6222
      Precisionsvarv, TX 6222
      539 488 kr 431 590 kr
      Kuggdrift. Maskinbädd av förstärkt gjutjärn. Härdad och slipad prisma. Automatisk...
    2. Svarv, TH 6630D
      Svarv, TH 6630D
      544 500 kr 435 600 kr
      OPTIturn TH 6623D - Kraftfulla supportsvarvar med digital positionsvisning DPA 21. ...
    3. Svarv, TH 8020D
      Svarv, TH 8020D
      558 125 kr 446 500 kr
      OPTIturn TH 8020D - Kraftfull supportsvarv med digital positionsvisning DPA 21. ...
    4. Svarv, TH 8030D
      Svarv, TH 8030D
      573 913 kr 459 130 kr
      OPTIturn TH 8030D - Kraftfull supportsvarvaar med digital positionsvisning DPA 21. ...
    Sida
    Per sida

    Metallsvarv

    Oavsett om du letar efter en lösning för att svarva i trä eller metall så är grundprincipen densamma där arbetsstycket roterar och verktyget hålls stilla. Utmärkande för en metallsvarv är att skärhuvet finns monterat på en släde som kan styras manuellt, halv eller helautomatiskt. En del svarvar anpassade för metallbearbetning är också utrustade med ett kylningssystem för arbetsstycket. 


    Supportsvarv

    Med en supportsvarv sitter arbetsstycket fast med hjälp av chuckar som sedan roterar stycket. En supportsvarv kan hantera det mesta som ryms inom svarvens läng och breddbegränsningar och är en vanlig svarvtyp för metallbearbetning. 


    Vi hjälper gärna till!

    Kom ihåg att du alltid kan ringa oss på 036 - 39 60 60 (eller starta upp en chatt) om du har någon fråga kopplad till metallsvarvning eller någon annan typ av metallbearbetning så tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Söker du efter fler maskiner för metallbearbetning så hittar du dem här. Vår support består av professionella verktygsmakare med erfarenhet och hög kunskapsnivå.  

    Välkommen att handla hos en kunnig och erfaren leverantör.

    Vad kostar en svarv?

    Priset kan variera mycket beroende på vilken typ av svarv du letar efter. Priset utifrån storlek, funktionalitet och kvalitet. Det finns svarvar för hobbybruk som kostar några tusen kronor medan en svarv för industribruk kan kosta flera hundratusentals kronor.

    Vad ska jag svarva?

    Det finns många användningsområden för en svarv. Svarvar du metall handlar det ofta om precisionskomponenter, träsvarvning kan det handla om dekorativa föremål som skålar eller ljusstakar. Verktygshandtag är också något vanligt att ta fram med hjälp av en svarv.  

    Vilken Träsvarv är bäst?

    Det finns massor av olika träsvarvar på marknaden. Viktigaste är att du hittar en svarv som tillgodoser dina behov. Vanliga faktorer att överväga är storlek, motorkraft, varvtal och kvaliteten på svarven men tillbehören till din svarv är också väldigt viktiga. Sammanfattningsvis behöver du se över vilket behov och budget du har för att hitta den rätta svarven för dig.

    Vad används en svarv till?

    En svarv används för att skära och forma material som exempelvis metall eller trä. Vanligtvis används en svarv när du ska göra någon typ av cylindrisk eller rund form men med rätt tillbehör kan du skapa andra former också. Tillverkningen består ofta av metallkomponenter, verktyg eller dekorationsföremål.

    Vad är en svarv?

    En svarv är en maskin som består av en motor som driver en spindel. Spindeln roterar arbetsstycket runt en axel som är fixerat vid ena änden på svarven. Ett så kallat svarvstål eller mejsel är monterad på andra sidan och genom att pressa verktyget mot arbetsstycket samtidigt som det roterar kan du forma materialet.

    Vilken olja i svarv?

    Valet av olja beror på flera faktorer; svarvens konstruktion, typen av arbetsstycke och bearbetningshastighet. Oljan smörjer för att minska friktionen mellan material och verktyg och kan även ha en kylande effekt för att förhindra överhettning eller onödigt slitage på verktygen. För metallbearbetning är det ofta oljor med hög viskositet (syntetiska eller mineralbaserade oljor). För träbearbetning används ofta träoljor eller linolja med syftet att skydda och bevara träet. Följ tillverkarens rekommendationer för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.

    Hur fungerar en svarv?

    En svarvs funktionsdelar består av en spindel, ett arbetsstycke, ett verktygsstöd och ett verktyg. Spindeln är den roterande delen som drivs av motorn och håller arbetsstycket på plats. Arbetsstycket är det material du ska bearbeta. Verktygsstöd är den delen på svarven som håller verktyget och verktyget är det som i sin tur sitter i verktygsstödet. Arbetsstycket roterar och förs ihop med verktyget som tillåter dig att forma materialet som önskas.

    Hur man svarvar i metall?

    Börja med att välja materialet du ska bearbeta, till det behöver du se till att du har rätt verktyg som klarar av att skära i arbetsstycket. Justera verktygsstödet för att säkerställa rätt positionering. Spänn fast arbetsstycket och justera det i rätt höjd. Starta sedan svarven och låt den nå full hastighet innan du börjar bearbeta. Var försiktig och börja med lätt skärning för att säkerställa att du positionerat rätt och öka trycket gradvis. Var noga med att rengöra och underhåll verktygen som du använder för att säkerställa att det ska funka som tänkt.

    Vad heter de olika delarna på en svarv?

    Det kan enkelt sammanfattas till 11 olika delar. Sängen, som är basen av maskinen. Spindeln som är axeln som roterar. Svarvhuvudet, enheten som håller spindeln och verktygsstödet. Verktygsstöd – det som håller i verktyget. Svarvchucken den enhet mellan spindeln och arbetsstycket. Korsbana en mekanism som gör att verktyget kan förflyttas i sidled. Längdbana – mekanismen som gör att verktyget kan förflyttas i längdriktningen. Dragstången används för att sätta fast större arbetsstycken i svarvchucken. Svarvens motor och växellåda och sedan en av/på-knapp.

    Var köpa svarv?

    Hos oss på Schuchardt Maskin kan du titta på de svarvar vi erbjuder i vårt sortiment på vår hemsida. Undrar du något kan du kontakta oss via mail, telefon eller chatt om du vill bli guidad i ditt val. Vi har även alla de tillbehör du kan tänkas behöva för att svarva.

    Vad kan man svarva i trä?

    Det finns mycket som du kan göra i en träsvarv. Bland annat skålar/fat, vaser, lampskaft/-fötter, ljusstakar, träskaft till verktyg.

    Vad kostar en träsvarv?

    En träsvars pris varierar beroende på flera olika faktorer. Storlek, kvalitet, funktion och tillverkare är några sådana.

    Vad kan man göra med en träsvarv?

    Det finns mycket man kan göra i en träsvarv, mycket dekorativa detaljer bland annat. Skålar, fat, koppar, ljusstakar, träskaft av olika slag.

    Vad är Dubbavstånd svarv?

    Dubbavståndet på en svarv är avståndet mellan dubbarna. Dubbavståndet indikerar hur långt arbetsstycke du kan ha i svarven.